Koričenje

Tvrdo koričenje  je zasigurno najčešće zastupljeni vid koričenja u nasoj radnji.. Tvrdim koričenjem se naziva proces spajanja stranica dokumenta u jednu celinu. Tvrdi povez obuhvata papir Vašeg materijala koji je zaštićen koricama koje mogu biti od tvrdog papira, kartona ili kože. Tvrdim povezom možete ukoričiti Vama bitan sadržaj poput diplomskih, master, doktorskih i sl. radova ili biste jednostavno samo voleli da sačuvate određenu knjigu od uticaja vremena i da osigurate njeno postojanje.

Većina fakulteta i viših škola u zemlji nalaže da diplomci po završetku studija dostave ukoričene, tvrdim povezom najčešće, radove i Foto kostov uvek izlazi u susret mušterijama sa ovakvim zahtevom i to u toku jednog dana!!!  Šta više, naši zaposleni su spremni da izađu u susret Vašem zahtevu, ukoliko Vam je  hitno potreban tvrdi povez i to u roku od samo sat vremena!!!

 

Upravo smo za takav vid koričenja specijalizovani i poznati, kako u Beogradu, tako i u celoj Srbiji. Razvili smo takav sistem rada, da je tvrdo koričenje diplomskih radova u našim fotokopirnicama definitivno najjeftinije u Beogradu, a obavlja se za, najčešće, samo dva sata!!! Naši zaposleni su tako trenirani i verzirani da u kratkom roku mogu povezati više radova nego bilo koja druga fotokopirnica u Beogradu.

 

U tome im pomažu mašine najnovije generacije- prese za koričenje i zlatotisk. Do pre nekoliko godina, tvrdo koričenje je predstavljalo proces koji je zahtevao čak nekoliko dana. Danas, zahvaljujući mašinama firme Opus, diplomski ili neki drugi rad će biti tvrdo ukoričen za tek nekoliko desetina minuta, uz zadržavanje visokog kvaliteta i svih drugih karakteristika koje označava tvrdo koričenje.

Foto Kostov Centru se ovakav vid koričenja realizuje odmah, bez čekanja, koje je uobičajeno u drugim preduzećima i fotokopirnicama. Ovakav intenzitet postižemo time što smo naše doradne, knjigovezačke, kapacitete locirali unutar naših poslovnica i time isključili potrebu da materijal za tvrdo koričenje šaljemo van naših poslovnica.

 

Naglasićemo još jednu prednost, pored brzine, kvaliteta i konkurentne cene, našeg načina tvrdog koričenja – ukoliko je neophodno da se nakon koričenje doda, ispravi ili  izostavi određeni materijal (list), bez problema možemo rad raskoričiti i dodati ili izuzeti sporan materijal (listove) i ponovo, za nekoliko minuta, vratiti rad u prethodno, ukoričeno, stanje.

Kod drugih postupaka, morali biste ponovo ispisivati zlatotisk na koricama, dok je kod nas to nepotrebno, jer same korice, nakon raskoričavanja, ostaju netaknute. Uz to, često su kandidati za tvrdo koričenje za  diplomske, magistarske ili doktorske radove vezani kratkim i obavezujućim rokovima, pa je jako bitno da se sve, eventualne, izmene izvrše što je moguće brže.

 

Ovaj vid koričenja najčešću primenu nalazi kod izrade maturskih, diplomskih, master radova ili pak doktorskih disertacija, ali, takođe, može biti korišćen i za druge vrste materijala, namenjenih za poslovne i edukativne svrhe.

Na tvrdim koricama se najčešće nalazi određeni natpis, kao što je naziv teme, visokoškolske ustanove, ime kandidata, mentora… ili jednostavno naziv književnog dela koje želite da sačuvate od propadanja tvrdim koričenjem. U tu svrhu se koristi tehnika zlatotiska. Zlatotisk je proces utiskivanja slova u podlogu preko folije koja može biti zlatne ili srebrne boje. Ovakav vid ispisivanja daje izuzetno efektan rezultat  – slova su utisnuta, tj. ispis je trodimenzionalan, a boja je zlatna ili srebrna.

 

Ovakav postupak obezbeđuje izuzetnu trajnost ispisa, tj. naslov će biti tu dok postoji podloga, tj. same korice. Aparatura za zlatotisk koji koriste fotokopirnice All  su takve da omogućavaju obučenim operaterima da za veoma kratko vreme (nekoliko desetina minuta) ispišu na koricama sve što je potrebno za jedan, npr. diplomski ili master rad.

Dakle, mi smo zaduženi da, ukoliko se odlučite, da ovakvu vrstu usluge poverite nama, damo konačan oblik Vašem radu. Zahvaljujući resursima kojima raspolažemo i stručnom osoblju, u stanju smo da izađemo u susret svakoj vašoj potrebi i zahtevu kada je u pitanju tvrdo koričenje, po najpovoljnijoj ceni, a po standardima visokog kvaliteta i u najkraćem mogućem periodu.

 

Kao i ram na slici, tako i korice knjige predstavljaju sastavni element celokupnog rada. Zbog toga nije svejedno kako ćete neki svoj materijal ukoričiti. Za ono šta Vam je bitno i vredno, uvek preporučujemo tvrdo koričenje. Vi možete osim formata A4, ukoričiti tvrdim povezom , kod nas, i format A3!!!

 

Ono je do sada smatrano skupim postupkom, što do dolaska All In One Copy Centra na tržište, to i jeste bilo, ali uvođenjem moderne opreme, kao i organizacijskim inovacijama, mi smo uspeli da ovaj način koričenja učinimo svima dostupnim. Pogledajte naš cenovnik i sami ćete se uveriti da su cene tvrdog koričenja kod nas najpovoljnije.

05pic